MANDONGUILLES DE TONYINA



Ingredients:
  • - 2 talls de tonyina fresca. 
  • - 3 culleradetes de la següent salsa: 3 alls, 1 culleradeta de comí molt, 2 culleradetes de pebre vermell de la Vera, el suc d'una llimona, una culleradeta de sal, un rajolí d'oli d'oliva i mitja culleradeta de pebre negre.
  • - 1 ceba
  • - una branqueta d'api
  • - 100 g. de pa dur.
  • - 6 cullerades de farina per arrebossar.
  • - oli per fregir

  • Per la salsa de tomàquet:
  • - 450g de tomàquets madurs
  • - 1 ceba gran
  • - 1 pebrot vermell gran
  • - 1 culleradeta de comí molt
  • - sal i sucre al gust

Elaboració:

Piquem la tonyina ben fina.
Trossegem el pa en trossos petits i els afegim al bol amb el peix. 
Passem la ceba i l'api per una picadora i  ho juntem amb la resta d'ingredients. 
Afegim les 3 cullerades de la salsa que hem elaborat i sal, aquesta última al gust de cadascú. Remenem molt bé fins que s'ajuntin tots els ingredients i sabors. Provem de sal i si cal afegim una mica més. 
Posem abundant oli  a escalfar en una cassola. Fem unes boles ben compactes que no siguin molt grans  perquè es facin perfectament per dins. 
Les passem per una mica de farina. Fregim a foc alt, volta i volta fins que estiguin dauradetes. 
Només falta la salsa de tomàquet, per preparar-hem de tallar prèviament tots els ingredients. Sofregim tot en una cassola  durant 10 minuts a foc viu. Salpebrem al gust, afegim el comí en pols, el sucre i la culleradeta de pebre vermell de la Vera. Remenem durant uns minuts i anem aixafant el contingut fins que tinguem una salsa espessa. A continuació incorporem les mandonguilles a la cassola i deixem cuinar a foc mitjà durant 6 minuts fins que es vagi espessint la salsa. Li donem la volta a les mandonguilles a meitat de cocció.











1 comentario:

  1. jo també n'he fet algunes vegades i m'encanten de peix! millor que les de carn, més digestives! petons

    ResponderEliminar

Gràcies per deixar el teu comentari i visitar-nos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...